Τεχνητή Ρέβιθου (Beta vulgaris)
Η Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro είναι μια ευρέως εκτιμημένη τροφή ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η κόκκινη σκόνη είναι γεμάτη από μέταλλα, βιταμίνες και πολλές άλλες καλές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ευημερία σας. Ανακαλύψτε την μόνοι σας και παραγγείλετε τη δική σας Σκόνη Ρέβιθου Premium Βιολογική από την VehGro σήμερα.
Προέλευση και ιστορία
Η μάκα, γνωστή και ως περουβιανό ginseng. Είναι ένα βενθικό φυτό που προέρχεται από τα βουνά των Άνδεων στο Περού. Η καλλιέργεια της ξεκίνησε περίπου 2.000 χρόνια πριν. Η μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα.
Η μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί χρησιμοποιούσαν για να ταΐζουν τα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Τρώγεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους επενδεδυμένους με καυτές πέτρες (πατσαμάνκας), ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα συγκεκριμένο ποτό που παρασκευάζεται από μάκα ονομάζεται δημοφιλώς 'μάκα τσίκα'. Μια άλλη χρήση είναι η άλεση της αποξηραμένης ρίζας σε αλεύρι μάκας για ψήσιμο.
Επεξεργασία
Ο σπόρος μάκας σπέρνεται τον Σεπτέμβριο, περίπου...
Βιολογική Σκόνη Μανιταριού Ρέισι
Τα μανιτάρια Ρέισι προέρχονται από τα ορεινά δάση της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Ο ιδιαίτερος αυτός μύκητας αναπτύσσεται συνήθως στη βάση ενός σκληρού δέντρου, σε υγρές συνθήκες. Επίσης, το μανιτάρι Ρέισι χρειάζεται αρκετή σκιά.
Η επιστημονική ονομασία του μύκητα είναι Ganoderma lucidum, που είναι μια σύνθεση των λέξεων Ganos (‘φωτεινότητα’) και Derma (‘δέρμα’). Το ελληνικό όνομα Ganoderma σημαίνει ‘μανιτάρι με το φωτεινό δέρμα’. Η λατινική λέξη ludicum σημαίνει πάλι ‘καιρός…
Ένα γαστρονομικό αποκορύφωμα στην κουζίνα σας! Ανακατεμένο με νερό, η βιολογική σκόνη καρύδας μας σας προσφέρει μια κρεμώδη και αρωματική γευστική εμπειρία - μια πραγματική εναλλακτική λύση στην κονσέρβα καρύδας. Είναι πολυδιάστατη στη χρήση και προσφέρει μια εξωτική νότα σε κάρυ, smoothies & shakes, σάλτσες & επιδόρπια καθώς και σε κέικ & αρτοσκευάσματα.
- από τη φύση της χωρίς λακτόζη & χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- κρεμώδης & vegan - μια τροπική απόλαυση
- εύκολα διαλυτή, απλή δοσολογία
Συνιστώμενη προετοιμασία: 2 κουταλιές της σούπας (20 γρ.) σε 200 ml ζεστό νερό, ανάλογα με την επιθυμητή ένταση γεύσης. Η σκόνη μπορεί επίσης να ανακατευτεί απευθείας σε φαγητά κατά το μαγείρεμα.
Για βιολογικά προϊόντα: DE-ÖKO-006
Προέλευση: Γεωργία εκτός ΕΕ
Συσκευασία: Σακούλες 20 κιλών
Σκόνη Χλωρέλλας
Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο μικροάλγος που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια και αναπτύσσεται φυσικά σε γλυκά νερά σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα είδος φυτοπλαγκτού (ελεύθερα πλωτά υδρόβια φυτά που παράγουν τη δική τους ενέργεια από το ηλιακό φως χρησιμοποιώντας την πράσινη φωτοσυνθετική χρωστική χλωροφύλλη). Το όνομα χλωρέλλα προέρχεται από την ελληνική λέξη χλωρός που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Ιδιότητες της χλωρέλλας
Γιατί να αγοράσετε χλωρέλλα; Οι αποικίες χλωρέλλας μπορούν να δώσουν σε υδάτινα σώματα ένα ζωντανό πράσινο χρώμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη. Η χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και κάλιο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και συντήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση φυσιολογικών οστών. Ο χαλκός μεταφέρει οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά υποστηρίζει επίσης τις γνωστικές λειτουργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην κόπωση. Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, της μυϊκής λειτουργίας και στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Προέλευση του Cordyceps
Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Cordyceps απαντάται κυρίως σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που βρίσκεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα.
Γιατί το λιναρόσπορο;
Ο λιναρόσπορος είναι πηγή του λιπαρού οξέος Omega 3 που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Είναι η πιο άφθονη διατροφική πηγή αυτού του απαραίτητου λιπαρού οξέος. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος περιέχει πρωτεΐνη, αρκετές βιταμίνες B και είναι πολύ πλούσιος σε μέταλλα όπως η θειαμίνη, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο φώσφορος.
Εφαρμογές του λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος είναι πολύ πλούσιος σε φυτικές ίνες. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ροφήματα και υποκατάστατα γευμάτων για άτομα που γυμνάζονται πολύ ή θέλουν να πάρουν βάρος.
Καρύδι σε μορφή καρφίτσας
Η καρυδιά μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Ακόμα και σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συγκομίζονται στην Ινδονησία. Τα γαρίφαλα είναι οι αποξηραμένοι, ανθοφόροι μπουμπούκια του δέντρου. Το όνομα γαρίφαλο προέρχεται από το γεγονός ότι έχει τη μορφή ενός (συρμάτινου) καρφιού ή καρφίτσας.
Η συγκομιδή και η αποξήρανση των γαρίφαλων
Η συγκομιδή του γαρίφαλου είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος σκαρφαλώνει στο δέντρο και μαζεύει χειροκίνητα όλους τους, ακόμα μη ανοιγμένους, ανθοφόρους μπουμπούκια. Κάτω, η συγκομιδή ταξινομείται καλύτερα και στη συνέχεια οι μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και τις βιταμίνες: C, B12, K και E. Τα γαρίφαλα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση του γαρίφαλου
Το γαρίφαλο έχει τόσο ολόκληρο όσο και αλεσμένο μια ζεστή χειμερινή...
Τι είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Τα μπιζέλια, όλοι γνωρίζουν τα μπιζέλια: είναι μικρά, στρογγυλά και πράσινα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα αρέσουν και κάποιοι άνθρωποι τα αποφεύγουν. Η πιο γνωστή χρήση των μπιζελιών είναι στη σούπα μπιζελιών. Αλλά τα μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης ως η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια. Μια σκόνη πρωτεΐνης είναι γεμάτη πρωτεΐνη. Οι αθλητές χρησιμοποιούν σκόνες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών τους. Οι μύες χρειάζονται πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν και να ανακάμψουν. Και μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πηγές φυτικής πρωτεΐνης είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια.
Πώς παρασκευάζεται η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Μετά τη συγκομιδή, τα μπιζέλια επιλέγονται, καθαρίζονται και υγροποιούνται. Η πρωτεΐνη εξάγεται μέσω μιας διπλής διαδικασίας διαχωρισμού: το υγρό πρωτεΐνης αποστάζεται και στη συνέχεια καθαρίζεται. Στη συνέχεια, ξηραίνεται, κοσκινίζεται, επιθεωρείται και συσκευάζεται για αποστολή. Η οργανική σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια μας έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη τουλάχιστον 80%.
Υγιεινές ιδιότητες σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια
Η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια συνδυάζει όλα τα καλύτερα από τα μπιζέλια σε μια μακροχρόνια και εύκολη στη χρήση ...
Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό λάδι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τον εντατικό καθαρισμό του δέρματός σας. Συστατικά όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το σίδηρο επαναμεταλλοποιούν, επισκευάζουν και καθαρίζουν το δέρμα σας, προσφέροντάς σας μια τέλεια επιδερμίδα. Η ικανότητά της να απορροφά επιτρέπει την αφαίρεση όλων των ακαθαρσιών και καθαρίζει τους πόρους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, η κόκκινη άργιλος θα αποκαταστήσει την ισορροπία και τη ζωτικότητα. Η Najel προτείνει αυτή τη σκόνη για μια φυσική μάσκα αν τη μίξετε με νερό.
Προέλευση του Κορδιτσέψ
Ο Κορδιτσέψ είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Οφιόκορδιψ. Το όνομα Κορδιτσέψ προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει νυχτερίδα. Στα Λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές στην περίπτωση του Κορδιτσέψ είναι έντομα και αρθρόποδα. Ο Κορδιτσέψ βρίσκεται πιο συχνά σε υγρά περιβάλλοντα.
Στην Κίνα, ο Κορδιτσέψ είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι, που αναπτύσσεται σε υψόμετρα 3000 έως 5000 μέτρων σε ορεινές περιοχές του Θιβέτ και της Κίνας.
Ο Κορδιτσέψ από τον οποίο παρασκευάζεται αυτή η σκόνη καλλιεργείται σε υποστρώματα, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται έντομα ως ξενιστές. Η σκόνη είναι γεμάτη με απαραίτητα αμινοξέα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.
Συγκεκριμένες ιδιότητες του Κορδιτσέψ
Ο Κορδιτσέψ χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητές για την προώθηση της αντοχής. Επιπλέον, ο Κορδιτσέψ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, να υποστηρίξει τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος, και να υποστηρίξει το καρδιοαγγειακό σύστημα.
Χρήση
Κορδιτσέψ…
Προέλευση
Το λεμονόχορτο, γνωστό και ως Σέρεχ, είναι ένα τροπικό φυτό από τη Νοτιοανατολική Ασία με έντονη εσπεριδοειδή γεύση και άρωμα. Το βότανο χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδονησιακή, ταϊλανδέζικη, σουρινάμικη και βιετναμέζικη κουζίνα. Αυτή η σκόνη λεμονόχορτου προέρχεται από την Αίγυπτο.
Χρήση
Η αλεσμένη λεμονόχορτο (Cymbopogon citratus) χρησιμοποιείται ευρέως σε σούπες και κάρυ, αλλά ταιριάζει επίσης πολύ καλά με πουλερικά, βοδινό και ψάρι. Έχει μια φρέσκια-ξινή γεύση που προσθέτει βάθος σε πικάντικα ή γλυκά πιάτα. Η ξήρανση και η άλεση των στελεχών του φυτού παράγει μια μαλακή πράσινη σκόνη. Η αλεσμένη λεμονόχορτο είναι πιο συμπυκνωμένη και έχει πιο έντονη γεύση από τη φρέσκια λεμονόχορτο, οπότε προσέξτε την ποσότητα της σκόνης και προσθέστε την προσεκτικά στο πιάτο σας.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι από λεμονόχορτο. Στην Κουρασάο, αυτό το τσάι απολαμβάνεται εδώ και δεκαετίες. Επίσης, ανανεώνει την αναπνοή σας σε μεγάλο βαθμό!
Προέλευση: Το ρύζι είναι βασική τροφή για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο. Η πλειονότητα καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους. Επεξεργασία σε πρωτεϊνική σκόνη: Μετά τη συγκομιδή, το ρύζι αλέθεται σε αλεύρι ρυζιού. Στη συνέχεια, αναμιγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, έπειτα φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού παρασκευάζεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται η πλειονότητα της πρωτεΐνης. Πρωτεΐνη: Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα κύριο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες αναρρώνουν και γι' αυτό απαιτούν πρώτες ύλες όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης). Αυτή η σκόνη είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Μάκα, η πηγή μιας αυτοκρατορίας
Η μάκα μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως το 'ντόπινγκ' των Ίνκας: μπορείς να χτίσεις μια ολόκληρη αυτοκρατορία με αυτήν. Η μάκα είναι ένα ριζικό λαχανικό, που αρχικά μεγαλώνει στο Περού. Η μάκα καλλιεργούνταν κυρίως σε αφιλόξενα εδάφη, τα οποία αποδείχθηκαν ακατάλληλα για τις περισσότερες άλλες καλλιέργειες.
Καλλιέργεια μάκας σε υψηλά υψόμετρα
Το ιδιαίτερο με τη μάκα είναι ότι καλλιεργείται σε υψόμετρα άνω των 3.500 μέτρων. Οι πολεμιστές των Ίνκας χρησιμοποιούσαν την καλλιέργεια για να αισθάνονται πιο δυνατοί. Λέγεται επίσης ότι η μάκα προλαμβάνει τη γήρανση, αυξάνει την ανοσία και βελτιώνει τη λίμπιντο. Έτσι, η μάκα είναι παρόμοια με το φενγκρέεκ.
Η γεύση της μάκας
Η μάκα έχει γεύση σαν ένα μείγμα ξηρών καρπών και βουτύρου καραμέλας. Στη ωμή μάκα, η ξηρή γεύση είναι έντονη, ενώ στη ξηρή μάκα κυριαρχεί μια πιο γήινη γεύση. Η οργανική σκόνη μάκας είναι καλή για χρήση ως ενισχυτής γεύσης, συμπεριλαμβανομένων των χυμών, με κακάο και γάλα ξηρών καρπών.
Ιδιότητες της μάκας
Οι δραστικές ουσίες στη σκόνη της μάκας περιλαμβάνουν αμινοξέα, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ...
Ακάι: Ένα εκπληκτικό φρούτο του Αμαζονίου
Το ακάι είναι ένα εκπληκτικό μωβ μούρο που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής - πιο συγκεκριμένα, τον 'Αμαζόνιο'. Το ακάι είναι πλέον διαθέσιμο και ως σκόνη μούρου ακάι. Είναι ένα superfood που αξίζει το όνομά του. Διεθνώς, το ακάι είναι γνωστό ως εξωτερικό αντιγηραντικό φάρμακο.
Το ακάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να εξισορροπούν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και στους ιστούς, επιταχύνοντας τη διαδικασία της εξωτερικής γήρανσης. Το ακάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη ακάι;
Το ακάι είναι ένα θαυματουργό μούρο και superfood με αμέτρητους τρόπους. Η σκόνη ακάι δεν είναι μόνο πολύ νόστιμη, αλλά και γεμάτη υγιεινές ουσίες. Ο 'απαγορευμένος' καρπός δεν προσφέρει αιώνια ζωή, αλλά είναι μόνιμα νόστιμος και μόνιμα υγιεινός. Το ακάι είναι φρούτο με εξωτική πινελιά: φρούτο που δεν θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
Με λίγα λόγια: το ακάι είναι ο τρόπος να είστε αυθεντικοί και υγιείς...
Προέλευση και ιστορία
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κανέλας. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι η κανέλα Ceylon και η κανέλα Cassia. Από αυτές, η κανέλα Cassia είναι πιο καυτερή και γλυκιά από την κανέλα Ceylon.
Όλοι οι τύποι σκόνης κανέλας καλλιεργούνται σε τροπικές χώρες. Η σκόνη κανέλας Cassia προέρχεται από την Ινδονησία. Το όνομα κανέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη canella, που σημαίνει ραβδί. Γύρω στο 2800 π.Χ. η κανέλα αναφέρεται ήδη. Η κανέλα ήταν επίσης γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο και χρησιμοποιούνταν σε αρώματα.
Γύρω στο 1580, οι Πορτογάλοι κυριαρχούσαν στη Σρι Λάνκα, που τότε ονομαζόταν Ceylon. Αυτό τους έδωσε επίσης μονοπώλιο στο εμπόριο κανέλας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ιδρύσουν φυτείες κανέλας στην Ινδονησία και από τότε η Ινδονησία εξάγει 8000 τόνους κανέλας ετησίως.
Γεύση και χρήση
Η κανέλα Cassia, που ονομάζεται επίσης αληθινή κανέλα, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονη και πικρή γεύση. Είναι...
Μάραθος (Petroselinum Crispum) Απαραίτητο για κάθε λάτρη της μαγειρικής: Βιολογική σκόνη μαϊντανού από την VehGro. Ο μαϊντανός προέρχεται από τη Μεσόγειο και έχει μια φρέσκια και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός για αυτό το βότανο είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φυτό του μαϊντανού προήλθε από το αίμα του Άρχιμου, ενός από τους ήρωές τους. Για τους Έλληνες, αυτό το βότανο είχε επίσης σημαντική λειτουργία: Για να στεφανώσουν τους νικητές τους, ο μαϊντανός πλέκονταν με φύλλα δάφνης σε μορφή στεφάνου. Σήμερα, ο μαϊντανός είναι κυρίως γνωστός ως ένα νόστιμο βότανο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.
Προέλευση
Η Ασερόλα (Malpighia emarginata) είναι εγγενής στην Καραϊβική και τη βόρεια Νότια Αμερική, αναπτύσσεται σε υψόμετρα 1500 μ. Η Ασερόλα είναι ένα τροπικό φρούτο. Ονομάζεται επίσης κεράσι Μπαρμπάντος ή κεράσι Δυτικών Ινδιών.
Αν και η ασερόλα είναι εγγενής στην Καραϊβική, βρίσκεται επίσης στη βόρεια πλευρά της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, η ασερόλα καλλιεργείται στη Χαβάη, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην πολιτεία της Φλόριντα των Η.Π.Α. και σε άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.
Η ασερόλα ανήκει στην οικογένεια Malpighiaceae και εμφανίζεται ως ένας ευρέως διακλαδισμένος θάμνος ή δέντρο με ελαφρώς τριχωτούς κλάδους. Ο ώριμος καρπός έχει φλούδα πορτοκαλί έως σκούρο κόκκινο και έχει διαστάσεις περίπου 2 επί 2,5 εκατοστά. Μέσα, ο καρπός είναι κίτρινος έως πορτοκαλί και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση. Το κεράσι Ασερόλα αποξηραίνεται και στη συνέχεια αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Υγιεινά Οφέλη της Ασερόλα:
Περιέχει ασερόλα Βιολογική βιταμίνη C;
Ο καρπός είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Περιέχει επίσης βιταμίνη…
Προέλευση: Η ντομάτα είναι ένας καρπός που προέρχεται από το φυτό ντομάτας (Solanum lycopersicum). Από γαστρονομική άποψη, η ντομάτα θεωρείται λαχανικό. Η προέλευση της ντομάτας βρίσκεται στη Μεσοαμερική, όπου οι πρόγονοι των Αζτέκων και των Μάγια καλλιεργούσαν μικρές ποικιλίες. Το 1750, οι ντομάτες ήταν ακόμα κίτρινοι καρποί, αλλά μετά από πολλές διασταυρώσεις, απέκτησαν κόκκινο χρώμα. Θρεπτικά συστατικά: Οι ντομάτες περιέχουν πολύ βιταμίνη C, καροτίνες, καθώς και τις βιταμίνες B1, B2 και B6. Επιπλέον, περιέχουν τα μέταλλα κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η ντομάτα καταναλώνεται ως λαχανικό, είτε ζεστή είτε κρύα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας συγκεντρώνονται μέσω αποξήρανσης και επεξεργασίας σε κομμάτια, κόκκους ή σκόνη. Μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα. Χρήσεις της αποξηραμένης σκόνης ντομάτας: Ως superfood: Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη ντομάτας σε σάλτσες, σούπες και σε υγιεινές (αλμυρές) smoothies.
Πλήρης δύναμη πλυσίματος για ζωντανά λευκά.
Ισχυρός καθαρισμός σε θερμοκρασίες από 30°C έως 95°C.
Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμη και τους επίμονους λεκέδες βαθιά στις ίνες.
Προστατεύει τα ρούχα από το γκριζάρισμα.
Φυσικά αρώματα γεμίζουν τα ρούχα σας με την ευχάριστη φρεσκάδα του λάιμ και της βερβένας.
Οι εξαιρετικές φιλικές προς το δέρμα ιδιότητες έχουν επιβεβαιωθεί από δερματολόγους.
Η καινοτόμος φόρμουλα με πιστοποιημένο οργανικό φυτικό σαπούνι και σόδα απελευθερώνει τη δύναμη καθαρισμού της ήδη από 30 βαθμούς και είναι κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό όλων των υφασμάτων εκτός από μαλλί και μετάξι.
Μπορείτε να προετοιμάσετε ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες με το sodasan Stain Remover ή το sodasan Gall Soap.
Δοσολογία
Δοσολογία ανά πλύση 4-5 κιλών ρούχων με μέτρια σκληρότητα νερού:
Συνιστούμε να προσθέσετε το sodasan Water Softener σε μέτριο ή σκληρό νερό. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται και επιτρέπει στο απορρυπαντικό να λειτουργεί με πλήρη δύναμη.
Σημειώσεις για φιλικό πλύσιμο προς το περιβάλλον:
Αποφύγετε την υπογέμιση της μηχανής σας.
Διαθέσιμο σε: 5 κιλά, 20 κιλά
Ελαφρώς βρώμικα ρούχα: 45 ml
Πολύ βρώμικα ρούχα: 60 ml
Πολύ βρώμικα ρούχα: 75 ml
Ελαφρώς βρώμικα ρούχα: 103 κιλά ρούχων
Κανονικά βρώμικα ρούχα: 95 κιλά ρούχων
Πολύ βρώμικα ρούχα: 88 κιλά ρούχων
"Προέλευση
Το ρύζι είναι μια βασική τροφή για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο. Η πλειονότητα καλλιεργείται και καταναλώνεται στην Ασία. Το ρύζι καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικοί τύποι ρυζιού και καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους.
Επεξεργασία σε πρωτεϊνική σκόνη
Αφού συγκομιστεί το ρύζι, αλέθεται σε ρύζι αλεύρι. Μετά από αυτή τη διαδικασία, αναμειγνύεται με νερό και το ένζυμο α-αμυλάση για να υδρολυθεί το ρύζι, στη συνέχεια φιλτράρεται, ξηραίνεται και κοσκινίζεται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού παράγεται μόνο από το ενδοσπέρμιο του κόκκου ρυζιού, καθώς εκεί αποθηκεύεται το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης.
Πρωτεΐνη
Εκτός από το νερό, η πρωτεΐνη είναι ένα μεγάλο συστατικό των μυών. Μετά την άσκηση, οι μύες χρειάζονται αποκατάσταση και γι' αυτό απαιτούν πρώτες ύλες, όπως αμινοξέα (δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών). Αυτή η σκόνη είναι γεμάτη αμινοξέα και έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 80%.
Γε…"
Μαύρο Πιπέρι
Το πιπέρι αναπτύσσεται ως μούρα στο τροπικό φυτό πιπεριού. Η έντονη γεύση προκαλείται από το συστατικό πιπερίνη. Το πιπέρι έρχεται σε διάφορα χρώματα, μαύρο, λευκό και πράσινο. Το φυτό πιπεριού αναπτύσσεται κυρίως στην Ινδία. Το πιπέρι παράγεται σε πολλές τροπικές περιοχές.
Εφαρμογή του Μαύρου Πιπεριού
Το πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο. Ενισχύει τη γεύση του κρέατος και προσφέρει μια πικάντικη γεύση σε σούπες και πουρέ πατάτας.
Υγιεινές ιδιότητες του Μαύρου Πιπεριού
Η διεγερτική επίδραση στην πέψη είναι η κύρια ιδιότητα του μαύρου πιπεριού, αλλά το μαύρο πιπέρι έχει περισσότερες ιδιότητες. Το πιπέρι βελτιώνει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Καταγωγή και Ιστορία. Το κρεμμύδι είναι ένα βολβώδες φυτό και συγγενεύει με την καρότο και το πράσο. Αυτά τα φυτά κρεμμυδιού αποθηκεύουν την τροφή σε έναν βολβό, ο οποίος επιβιώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και είναι επομένως τα πρώτα φυτά που αναδύονται από το έδαφος την άνοιξη. Το φυτό κρεμμυδιού αναπτύσσεται από σπόρους, και το πρώτο έτος σχηματίζεται ο βολβός. Σύμφωνα με γραπτά από την εποχή γύρω στο 3000 π.Χ., το κρεμμύδι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά σε μέρη της Ασίας. Τελικά, το κρεμμύδι έφτασε και στην Αίγυπτο, από όπου προέρχονται και τα κομμένα κρεμμύδια. Οι οικοδόμοι των πυραμίδων έλαβαν κρεμμύδια ως τροφή, καθώς χρησίμευαν ως διατροφή και ιατρική κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το υπερπέραν. Γεύση και Χρήση. Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην κουζίνα ως λαχανικό και εμφανίζεται σε πολλές μορφές και χρώματα. Τα κρεμμύδια έχουν έντονη γεύση και άρωμα, το οποίο μειώνεται κατά τη θέρμανση. Αυτά τα βιολογικά κρεμμύδια αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη.
{"What is carrot powder good for?":"Για τι είναι καλή η σκόνη καρότου;","What can you do with Carrot powder?":"Τι μπορείτε να κάνετε με τη σκόνη καρότου;","As one of the most popular vegetables in the world, the carrot contains high nutritional values. Carrot powder is rich in beta carotene, which in the body is converted into vitamin A. Carrot powder is also rich in antioxidants, minerals and fiber.":"Ως ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο, το καρότο περιέχει υψηλές θρεπτικές αξίες. Η σκόνη καρότου είναι πλούσια σε βήτα καροτένιο, το οποίο στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη A. Η σκόνη καρότου είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες.","Root powder has a mild, sweet and slightly peppery taste that is delicious in smoothies and sauces, among other things. It can also be used as a flavoring or as a natural coloring in pastas and cakes.":"Η σκόνη ρίζας έχει ήπια, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη γεύση που είναι νόστιμη σε smoothies και σάλτσες, μεταξύ άλλων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία ή ως φυσική χρωστική σε ζυμαρικά και κέικ.","Production process Carrot powder":"Διαδικασία παραγωγής σκόνης καρότου","Root powder is made by drying fresh carrots and then grinding them into a fine powder.":"Η σκόνη ρίζας παρασκευάζεται με την αποξήρανση φρέσκων καρότων και στη συνέχεια την άλεση τους σε λεπτή σκόνη."}
Τι είναι ένα μανιτάρι Chaga;
Το Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) είναι το πιο κοινό όνομα (Ρωσικά: προφέρεται τσά-γκα) για ένα μύκητα ή μανιτάρι από την οικογένεια Hymenochaetaceae. Στην Ολλανδία, αυτός ο μύκητας είναι σπάνιος και ονομάζεται Μανιτάρι της Μπερκιάς.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Chaga χρησιμοποιείται και πωλείται ως ιατρικό μανιτάρι και γι' αυτό απολαμβάνει μεγαλύτερη από τη μέση αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό. Στην επιστήμη, αυτός ο μύκητας είναι αντικείμενο έρευνας εδώ και πολλές δεκαετίες, κυρίως λόγω της αντικαρκινικής του δράσης...
Ποιοτική σκόνη μανιταριού Chaga BIO. Η σκόνη μανιταριού Chaga BIO από την VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται και συχνά συσκευάζονται στην Ευρώπη. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Μικρή Ιστορία της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η κόκκινη παντζαρόριζα (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) είναι ένα ριζικό λαχανικό της οικογένειας αμάρανθου (Amaranthaceae) στο γένος παντζαρόριζα και είναι στενά συνδεδεμένη με την ζαχαρότευτλο. Η λέξη 'παντζαρόριζα' είναι μια παλαιά γερμανική παραλλαγή της λατινικής λέξης 'beta'. Η κόκκινη παντζαρόριζα καλλιεργούνταν από όλους τους ισχυρούς λαούς στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν κυρίως για τα φύλλα της και πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τελικά ότι η παντζαρόριζα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Οι Χρήσεις της Κόκκινης Παντζαρόριζας
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κόκκινη παντζαρόριζα (κομμένη σε φέτες) για να την τουρσίσουν, να φτιάξουν προμαγειρεμένα λαχανικά, αλλά και για να φτιάξουν Μπορς, το δημοφιλές συστατικό σε πολλές σούπες της Ανατολικής Ευρώπης.
Υγιεινές Ιδιότητες Σκόνης Κόκκινης Παντζαρόριζας
Η σκόνη κόκκινης παντζαρόριζας δίνει ένα όμορφο κόκκινο ή ροζ χρώμα σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η σκόνη παντζαρόριζας προσφέρει μια απαλή, γλυκιά αίσθηση χωρίς να επισκιάζει άλλες γεύσεις...
Προέλευση: Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα του Ιμαλαΐου. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροφητικά, που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Το αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια ονομαζόταν παλαιότερα "αλάτι των βασιλιάδων", επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα λεπτό κρυσταλλικό αλάτι, που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι.